Arch & Teco

arch-teco-logo

Coupure Links 55
9000 Gent

Tel: +32 (0)9 296 00 60
Fax: +32 (0)9 296 00 69
info@arch-teco.com
www.arch-teco.com

 

Contactpersonen

Sebastien Cools

Sebastien Cools

Managing Director
LinkedIn profiel

Jeroen Van Parijs

Jeroen Van Parijs

Director at T.E.E.nv
LinkedIn profiel

 

Arch & Teco Group is een geïntegreerde full-service Architecten- en Ingenieursgroep, opgericht in 1976 en gevestigd in Gent, België.

De organisatie evolueerde gestaag tot een vooruitstrevende multidisciplinaire onderneming, die heden gespecialiseerd is in elk studie- en adviesonderdeel van het bouwproces: “architectuur en ruimtelijke planning”, “engineering”, “consulting” en “projectmanagement”.

Op deze wijze werd een one-stop-shop opgebouwd; waarbij alle bouwgerelateerde studie- en adviesdisciplines in huis kunnen worden verricht, en als totaalpakket aan de opdrachtgever kunnen worden aangeboden. De open organisatiestructuur en de integratie van de verschillende patronen van kennis, kunde en ervaring staan daarbij garant voor een multidisciplinaire en holistische aanpak, hetgeen finaal het welslagen van elk project faciliteert.

De werkwijze, expertise en multidisciplinariteit van Arch & Teco Group vormt ook de ideale onderbouw voor ‘Design – Build – Finance and Maintain (Manage)’ – constructies, alsook voor het opzetten en begeleiden van ‘Public – Private Partnerships’.

Alle onderdelen van Arch & Teco Group hebben een ruime ervaring met zowel openbare als private opdrachtgevers. Ze zijn goed vertrouwd met het functioneren en de beslissingsprocessen van de Belgische overheidsdiensten, van gemeentelijk tot nationaal niveau. Bovendien zijn ze ook erkend als Adviesinstantie, waardoor klanten in bepaalde omstandigheden, voor de diensten van Arch & Teco Group, kunnen genieten van een subsidie van de Vlaamse Gemeenschap.

Voor haar ruime portfolio van kwaliteitsdiensten kan Arch & Teco Group buigen op een hecht team met meer dan honderd toegewijde architecten en restauratie-architecten, (burgerlijk) ingenieurs, site engineers, ruimtelijke planners, projectmanagers, consultants, veiligheidscoördinatoren, tekenaars en andere technische en administratieve medewerkers.

In mei 2003 behaalden alle business units van Arch & Teco Group het ISO 9001 kwaliteitsmanagementcertificaat. Dit certificaat werd intussen reeds 3 maal succesvol hernieuwd in 2006, 2009 en 2012, overeenkomstig de laatste ISO 9001:2008 normen.
In 2009 werd de duurzame groei van de groep bekrachtigd met de oprichting van 2 nieuwe entiteiten; enerzijds Arch & Teco Architecture and Planning en anderzijds Arch & Teco Engineering.

Arch & Teco Architecture and Planning vormt daarbij de combinatie van de vroegere afdeling Arch & Teco Architectuur en het Architectenburo Ro Berteloot.

Waar Architectenburo Ro Berteloot voornamelijk gespecialiseerd was in restauratie- en renovatieprojecten, was Arch & Teco Architectuur vooral ervaren in grootschalige (nieuw)bouwprojecten in de residentiële, industriële-, diensten en zorgsector, alsook in masterplanning en ruimtelijke planning. De nieuwe entiteit bundelt de ervaring, de middelen, de mensen en de referenties van beide samenstellende partners, waardoor een geïntegreerde projectorganisatie met meerwaarde en synergie kan worden aangeboden voor elk type van project.

Arch & Teco Engineering bestaat uit de samenvoeging van de vroegere ingenieursafdelingen B.CEC, T.E.E., Advipex, AB infra en Eco Support. Ook zij hebben volledig hun krachten gebundeld, met de vorming van een multidisciplinaire, integrale en geïntegreerde studiegroep als resultaat. De studiegroep staat in voor de “Engineering” van infrastructuurprojecten en burgerlijke bouwkunde, stabiliteitsstudies, uitrustingstechnieken, milieutechnieken; alsook veiligheidscoördinatie en EPB-verslaggeving.

Samen gaan deze 2 vernieuwde bedrijven enthousiast de uitdagende toekomst tegemoet, ervaren door het verleden, en gesterkt door het heden.

Comments are closed.