KoBra-project genomineerd voor prestigieuze Mapic-award.

kobra-project

Van 13 tot 15 november is de Stad Gent vertegenwoordigd op de toonaangevende internationale retailbeurs MAPIC in Cannes. Tijdens deze beurs wordt een award uitgereikt aan het meest geslaagde retailproject in een stadscentrum. Projecten van over de ganse wereld werden ingediend. Op 21 oktober maakte de Mapic-organisatie bekend dat het Gentse KoBra-project behoort tot de 3 genomineerden die kans maken op deze prestigieuze award. De nominatie op zich is al een beloning voor het gevoerde beleid.

Over Mapic
De Stad Gent neemt jaarlijks deel aan de MAPIC-beurs in Cannes. MAPIC is de grootste en belangrijkste beurs van Europa voor Retail en Retailrental en is een begrip in de Retailwereld. Op de beurs ontmoeten retailers van over de hele wereld elkaar voor vergaderingen, conferenties, netwerkmomenten en een tentoonstelling over de verschillende vormen van winkelvastgoed. Het delen van kennis van de nieuwste trends, concepten en formules staat centraal.

Mapic Awards
Tijdens de beurs worden jaarlijks de MAPIC-awards uitgereikt. Deze awards belonen uitmuntendheid, vernieuwing en creativiteit van designprojecten die uitgaan van retailers en retail-vastgoedbedrijven wereldwijd. De winnaars worden verkozen door een internationale jury. Niet enkel de winnaars van de award, maar ook de genomineerde projecten kunnen rekenen op een hoge internationale visibiliteit.

De Stad Gent diende eind september binnen de categorie “Best Retail Real Estate in City Centre” het KoBra-project met zijn aanpalende private retail-vastgoedinvesteringen in.
Op 21 oktober maakte de Mapic-organisatie bekend dat het KoBra-project bij de 3 genomineerde projecten behoort. Na de moeilijke jaren tijdens de KoBra-werken op de commerciële as Velstraat – Lange Munt is deze extra aandacht van internationale investeerders zeer waardevol. Bovendien is de nominatie van onschatbare waarde om internationale retailers aan te trekken naar de beursstand.

Deze award betekent dat, na de internationale erkenning in architectenmiddens (biënnale Venetië, prijs bouwmeester) ook de wereld van het commerciële vastgoed zijn waardering uitspreekt voor het unieke karakter van dit project in de historische binnenstad.

De eigenlijke winnaar wordt bekendgemaakt op 14 november tijdens een ceremonie op de MAPIC beurs 2013. Schepen Peeters, bevoegd voor middenstand, is aanwezig tijdens de bekendmaking en brengt hopelijk de award mee naar Gent.

Nominatie voor het KoBra-project
Het KoBra-project is genomineerd binnen de categorie “Best Real Estate in a City Center”.
Het ingediende dossier stipuleerde de realisaties van het KoBra-project voor de detailhandel in Gent. En dat zijn er heel wat.

Uit studies naar de loopstromen bleek dat shoppers té vaak binnen een bepaald winkelgebied of winkelstraat blijven. Bovendien worden interessante winkelstraten met een leuk aanbod, zoals de Bennesteeg, Sint Niklaasstraat of Donkersteeg te weinig bezocht. Met het KoBra-project worden deze knelpunten aangepakt. De visueel storende parking die twee shoppinggebieden van elkaar scheidde, werd vervangen door een aantrekkelijk plein met een architecturaal sterk project, een nieuw duurzaam mobiliteitsconcept en ruimte voor evenementen. Het KoBra-project neemt de drempels tussen de verschillende shoppinggebieden weg en zodanig wordt één grootschalige “open-air shopping space” gecreëerd in een uniek historisch kader.

Enkele grote retailprojecten van private ontwikkelaars Redevco en MG Real Estate binnen en aan de randen (Langemunt – Vrijdagmarkt – Korenmarkt) van het KoBra-gebied impliceren de bijkomende opening van heel wat retailzaken, waaronder ook een aantal grote “anker”- merken die nieuw zijn voor Gent en zelfs voor de Belgische markt. In hun kielzog openen ook in de aanpalende zijstraten veel nieuwe individuele, vaak trendsettende winkels.

www.mapic.com/en/the-programme/awards

Bron: persbericht Stad Gent

Comments are closed.