Vormgeven aan Gent

vorm-geven-aan-gent

Het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent (voorheen AG SOB) voert het stedelijk beleid inzake stadsontwikkeling en vastgoedbeheer uit. sogent staat voor een kwalitatieve projectontwikkeling en een efficiënt beheer van vastgoed. sogent beheert ook de onroerende goederen van het OCMW Gent in Vlaanderen. Samen met verschillende partners en stadsdiensten wil sogent Gent uitbouwen tot een warme, creatieve en duurzame stad waar het goed is om te wonen en te werken. sogent maakt ruimte voor wonen, voor ondernemen en voor groen en beheert een groot aantal percelen die een tweede leven krijgen.

Sogent wil met de tentoonstelling ‘Vorm geven aan Gent’ haar tienjarig bestaan vieren. Deze tentoonstelling focust op tien jaar stadsontwikkeling. In de Lokettenzaal van de voormalige Bank van de Arbeid (Voldersstraat 1) zie je de evolutie van kleine en grote projecten rond architectuur, wonen en stedenbouw. Je kan er ook een kijkje nemen achter de imposante deuren van de kelder.

Daar vind je de maquette van een imaginair monument voor het Citadelpark. Dit werd gemaakt door het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh, als herinnering aan de Wereldtentoonstelling van 1913.

De expo en het monument zijn gratis te bezichtigen, op weekdagen van 8u30 tot 16u30 en op zaterdag van 10u tot 17u.

Bron: Tumult.fm

Betrokken partner: sogent

Comments are closed.